Vi bruger cookies

Ved at benytte accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.
Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.

Årets økologiske Food Fighters er fundet

Studerende fra forskellige fødevareuddannelser er netop blevet udvalgt til at være årets økologiske Food Fighters. I september skal de unge prøve kræfter med økologien fra jord til bord og komme med deres ideer til udvikling af økologien.

De otte unge Food Fighters 2016 har én ting til fælles; de er alle kommende madprofessionelle. Ellers repræsenterer de så forskellige uddannelsesretninger som ernæringsassistent, slagter, kok og professionsbachelor i ernæring og sundhed. Og så kommer de fra hele landet, så både Aarhus, Aalborg, Odense, Havdrup, Ikast og København er repræsenteret i gruppen af Food Fighters.

Marie Haahr Jensen, der er konsulent i Landbrug & Fødevarer og projektleder på Food Fighters, siger:

”Vi har valgt nogle supergode økologiske Food Fighters i år. Feltet har været utrolig stærkt, men jeg synes, vi rammer de forskellige fødevareuddannelser bredt med de otte udvalgte.”

I midten af september tager Food Fighterne på en hæsblæsende rejse for at opleve og blive klogere på det økologiske Danmark. Undervejs skal de otte deltagere løse forskellige opgaver ved at bruge og forholde sig til de ting, de ser; både som gruppe og som enkeltpersoner.

”De unge kommende madprofessionelle får et unikt indblik i de problemstillinger, udfordringer og muligheder, som økologien står overfor lige nu. Uanset om der produceres økologisk mælk, vin, kyllinger, grise, grøntsager, eller hvis det handler om at få kunderne til at købe mere økologi,” siger Marie Haahr Jensen.

Når ugen er omme, skal Food Fighterne komme med løsningsforslag til de udfordringer, de oplever, og være økologiambassadører et år frem. I den periode er de med til forskellige events, der handler om økologi. De er med til at udbrede viden om økologi og komme med gode ideer til, hvordan vi kan blive endnu bedre til økologi herhjemme.

”De økologiske Food Fighters vigtigste opgave er at øge bevidstheden om økologi hos de unge på fødevareuddannelserne. De skal skabe et utraditionelt link mellem producenter og kommende madprofessionelle. Og så skal de være med til at åbne vores øjne for nogle af de ting, vi ikke længere ser og give os nye og gode ideer,” siger Marie Haahr Jensen.

Det er 9. gang, at Landbrug & Fødevarer har Food Fighters på tur. Projektet begyndte i 2005.

Årets otte økologiske Food Fighters er:

  • Detailslagter Randi Hansen, Menu, Aalborg SV.
  • Kok Sofie Sommer Birch Bach-Andersen, Langhoff & Juul, Aarhus
  • Kok Morten Grønhøj, Restaurant Marie Louise, Odense
  • Ernæringsassistent Line Kjær Linnebjerg, Madjyden i Ikast
  • Professionsbachelor i Ernæring & Sundhed Marie Ladefoged, VIA Aarhus
  • Detailsalg Danny Qvist, SuperBrugsen, Havdrup
  • Professionsbachelor i Ernæring & sundhed Helle Friis, VIA Aarhus
  • Ernæringsassistent Jane Rahbek Currie, Solterrasserne, Valby

Yderligere information:
Læs mere om Food Fighters på www.facebook.com/LF.FoodFighters eller kontakt Marie Haahr Jensen, konsulent i Landbrug & Fødevarer og projektleder på Food Fighters, tlf.: 33 39 44 39 eller mail: mhje@lf.dk  


Informationsmateriale 2016

Food Fighter folder 2015

De 10 mærkesager

Se filmen om turen 2015

Food Fighters på Facebook

Se filmen om turen 2014

Marie Haahr Jensen